За сприяння служби зайнятості безробітні громадяни опановують англійську мову

Чимало роботодавців області прагнуть укомплектувати своє підприємство працівниками, які володіють англійською мовою незалежно від інтенсивності її використання  в роботі.

«Віднедавна служба зайнятості, завдяки соціальному проекту з вивчення іноземних мов «Skills Academy», надає всім охочим безробітним  можливість безкоштовно вивчити англійську мову», – зазначила Вікторія Бернікова, начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, що Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та ГО «Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Українська студентська спілка» укладено меморандум про співробітництво, у рамках якого реалізовується соціальний проект «Lingva Skills». Цей проект дає можливість шукачам роботи, зареєстрованим в службі зайнятості, вивчити англійську мову.

Онлайн-курс включає інтерактивну гейміфіковану веб-програму для тренування мовних навичок та інших аспектів вивчення мови, а також форму зворотного зв’язку з викладачем і базу поширених запитань для спрощення процесу навчання. Зазначений курс враховує особливості менталітету українців, адаптований до реалій країни і особливостей рідної мови.

В. Бернікова розповідає: «Сьогодні вивчення іноземних мов – це ще один з важливих кроків служби зайнятості у підвищенні конкурентоспроможності безробітних громадян на ринку праці. За минулий рік та січень-лютий цього року більше 200 безробітних громадян виявили бажання покращити свої знання англійської мови».

Громадяни, які зареєстровані в службі зайнятості як безробітні, та мають бажання пройти безкоштовне онлайн навчання англійській мові, можуть звертатися до центрів зайнятості за місцем перебування.

 

 

Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості