Звіт селищного голови “Про хід виконання програми вуличного освітлення смт Олександрівка на 2018 рік”.

16 травня 2018 року селищний голова Олександр Безпечний провів робочу нараду зі спеціалістами апарату селищної ради пор хід виконання програми вуличного освітлення смт Олександрівка на 2018 рік.

У роботі наради взяли участь  заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Вадим Бабич, директор КП «Оберіг- Аква» Олександр Савеленко, начальник Олександрівського РЕМ Сергій Давидов., начальник ЦТП №12 КФ ПАТ «Укртелеком» Віктор Шматковський.

Заступник селищного голови В.Бабич проінформував присутніх про хід виконання Програми. Він доповів, що на 25-й  сесії  селищної ради 7 скликання  23 лютого 2018 року  було прийняте рішення №561 «Про Програму реконструкції вуличного освітлення в с.м.т. Олександрівка на 2018 рік».

Згідно цієї Програми селищною радою замовлені три проекти на реконструкцію вуличного освітлення в селищі, по двох із яких вже розроблена проектно-кошторисна документація та направлено лист- замовлення до Олександрівського РЕМ на виконання будівельно-монтажних робіт, а один із проектів знаходиться в стані розробки у проектній організації.  Згідно  проектів будуть освітлені вул. Шкільна (до кінця вулиці), Київська (частково), Волгоградська (частково), Горького (до кінця вулиці), Чкалова (частково), Некрасова (повністю), Шевченка (частково), Гагаріна (частково), провулок Гагаріна (повністю), Володимирська (частково). Також селищною радою придбано 51 шт. енергозберігаючих світлодіодних ліхтарів під два  проекти.

На сьогодні по одному з проектів Олександрівським РЕМ  виконані роботи по монтажу лінії та встановлені на опори 22 ліхтарі, які найближчим часом будуть приєднанні до електромережі.

Також, відповідно до Програми, передбачається замовлення  проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту по реконструкції вуличного освітлення по вул. Незалежності України, що дасть можливість передбачити кошти в бюджеті селищної ради на наступний рік на виконання будівельно-монтажних робіт (демонтаж старих аварійних та встановлення нових опор, монтаж електролінії ізольованим дротом, встановлення сучасних енергозберігаючих світлодіодних ліхтарів).

Вже є попередня домовленість з представниками Торговий Дім «Радій» з м. Кропивницький, щодо можливості виготовлення ПКД.

Торговий Дім «Радій» надав  селищній раді  свою продукцію, 14шт. енергозберігаючих світлодіодних ліхтарів на випробування безкоштовно.

Ці ліхтарі встановлені на опорах вуличного освітлення на шляхопроводі  через залізницю та на центральній вулиці селища.

    

Після проходження випробування буде вирішуватися питання , щодо доцільності  включення у проект цих ліхтарів.

Реалізація Програми суттєво підвищить стан об’єктів благоустрою та надасть можливість громадянам вільно та безпечно пересуватися у вечірній та нічний час  вулицями селища.

Головний бухгалтер селищної ради Ірина Семенченко у своєму виступі зауважила, що фінансування на реалізацію Програми буде  проводитися за рахунок коштів бюджету селищної ради та інших джерел не заборонених чинним законодавством.

Із запланованих в бюджеті селищної ради  коштів на реконструкцію вуличного освітлення на 2018 рік на сьогодні  освоєно 148 тис.грн., з них  на придбання  обладнання  20.4 тис.грн., на буд монтажні роботи  127.6  тис.грн.