17 жовтня 2022 року буде розпочато реєстрацію внутрішньо переміщених осіб для надання багатоцільової грошової  допомоги УВКБ ООН, а також юридична консультація внутрішньо переміщених осіб.

Шановні внутрішньо переміщені особи, які проживають на території Олександрівської селищної  територіальної громади  повідомляємо вас,  що 17 жовтня 2022 року з 10.00  до 17.00 години за адресою  смт Олександрівка, вул. Незалежності України буд. 78 представниками організації «Право на захист» буде розпочато реєстрацію внутрішньо переміщених осіб для надання багатоцільової грошової  допомоги УВКБ ООН, а також юридична консультація внутрішньо переміщених осіб.

Подати заявку можуть внутрішньо переміщені особи громади , які ще не отримували допомоги  від міжнародних організацій та належать до таких категорій.

Отже, якщо ваша родина не отримувала раніше допомоги від міжнародних організацій, має дохід, менший за 5400 грн. на особу, та якщо ви належите до таких категорій  та маєте критерії вразливості (перелічені нижче):

1.переселенці , які перемістилися після 24.02.2022 року;

2.особи, що не переміщувалися після 24.02. 2022року, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська, перелік може бути доповнений;

3. люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни  через військові дії  від  24 лютого 2022 року.

Обов’язкові критерії вразливості для усіх 3-х вищезазначених категорій,  що дають можливість подати заявку на допомогу:

1.родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років, або з особами похилого віку ( 55 років і старше);

2. родина, яку очолює одна самотня/кілька  самотніх осіб похилого віку ( 55 років і старше ) або особа  похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми  віком до 18 років;

3. родині з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;

4.прийомні сім’ї, які очікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Окрім внутрішньо переміщених осіб, також реєструємо місцевих, які постраждали від війни:

  • пошкоджене майно;
  • загиблий член родини;
  • член родини отримав поранення, як наслідок втратив працездатність;
  • член родини  в полоні або безвісти зниклий.