29 січня в Україні відзначається 105-та річниця бою під Крутами

29 січня в Україні відзначається 105-та річниця бою під Крутами, який для Українського народу є символом героїму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Бій під Крутами був оборонною операцією, що зупинила на кілька днів наступ переважних більшовицьких сил. Подвиг крутянців, як і всіх героїв Української революції  1917-1921 років, сьогодні став прикладом для захисників України в російсько-українській війні, як успішно боротися проти численного ворога.

27 січня з нагоди Дня пам’яті героїв Крут у комунальній установі «Олександрівський краєзнавчий музей» комунальним закладом «Центр культури та дозвілля» та комунальною установою «Олександрівський краєзнавчий музей» проведено тематичну годину «Квіти у полі, там де Крути…».

На заході були присутні заступник селищного голови Василь Скляренко, секретар селищної ради Тетяна Половенко, помічник народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, працівники Олександрівської селищної ради та представники громадськості.

Про події під Крутами і сьогодення говорили заступник селищного голови Василь Скляренко, ведучі заходу Віктор Шевченко та Ірина Гриневич, аматорка сцени Сніжана Парієнко. Т.в.о. директора  КУ «Олександрівський краєзнавчий музей» Василь Білошапка розповів про історичне значення бою під Крутами, участь земляків у бою та тематичну виставку «Герої Крут: пам’ятаємо», підготовлену музеєм.

Полеглих героїв Крут присутні вшанували хвилиною мовчання.

Потім учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку Героям російсько-української війни.