День дитинства разом з бібліотекою

У перший літній день в Україні, як і в усьому світі, відзначають Міжнародний день захисту дітей. Це прекрасне свято радості та одвічної надії відзначила і КЗ «Центральна бібліотека» спільно з Олександрівською бібліотекою для дітей та за підтримки народного депутата України О.Довгого.  Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними під мирним небом. 

В затишному дворику книгозбірні «Бібліотека = захоплююче дозвілля» працівники центральної бібліотеки представили локацію «Дитинства чисте джерело» як для дорослих, так і для дітей. В локації було представлено: виставку-інсталяцію «Книжкове дерево мудрості»,  виставку-перегляд «Весь світ в одній книзі» та виставку періодичних видань  «Преса з друку – читачеві в руки». Гості заходу взяли участь в акції «Хай буде щасливим дитинство», під час якої створили колаж своїх побажань.          У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав  – один з найголовніших наших обов’язків. За такою тематикою відбувся інформ-мікс «Королева-Конвенція», де батькам нагадали конституційні права  дітей. Відповіді на питання вікторини писали в оригінальний спосіб – на різнокольорових кульках.

 Старші діти та батьки займались у творчій  майстерні «Паперові дива».  Залюбки робили орігамі з паперу: метелики, квіти, жабки і паперовий поп-іт. Всі вироби залишилися дітям на згадку. Працівники бібліотеки запропонували дорослим разом з дітьми  намалювати на стіні дворика свою мрію у конкурсі малюнків «Барви дитинства».

Щоб допомогти дітям, їхнім батькам та рідним знизити рівень стресу, впоратися з емоційним навантаженням в нелегкий сьогоднішній час, працівники книгозбірні провели бібліотерапевтичну хвилинку «Найцінніше під час війни – спілкування». Акцентували увагу на спільному сімейному читанні. Учасникам бібліоакції «Запишись в бібліотеку безкоштовно» вручили флаєри з рекламою послуг бібліотеки.

Приємно, що присутні  відчули море задоволення та  незабутніх вражень. Запам’ятають захід і дорослі, адже вони отримали від народного депутата України О.Довгого подарунки: тонометри та скатертини. Було багато радісних посмішок, протягом всього заходу панувала атмосфера гарного настрою.