На Кіровоградщині безробітні працевлаштовуються на новостворені робочі місця!!!

Ефективність роботи служби зайнятості, що забезпечує додержання державних гарантій зайнятості та соціального захисту громадян від безробіття, в значній мірі залежить від налагодження конструктивної взаємодії з роботодавцями.

«Наша діяльність щодо сприяння зайнятості місцевих мешканців неможлива без щоденної тісної співпраці з роботодавцями, які водночас є одними з головних наших клієнтів», – зазначила Наталія Борисова, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості.

За словами Н. Борисової, в умовах сучасного ринку праці служба зайнятості сприяє продуктивній співпраці з роботодавцями у напрямку забезпечення задоволення кадрових потреб. Це, зокрема: надання послуг з добору працівників; організація професійного навчання безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреб ринку праці під конкретні замовлення роботодавців; підтримка конкурентоспроможності громадян на ринку праці шляхом видачі ваучерів; підбір працівників на тимчасові робочі місця шляхом організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру; оперативне укомплектування вакансій шляхом організації та проведення ярмарків (міні-ярмарків вакансій), а також різні консультаційні та інформаційні послуги.

Варто зауважити й про вагомі стимули для роботодавців, які створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них безробітних за направленням служби зайнятості. Такі працедавці мають можливість отримати компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштованих осіб.

Цьогоріч на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного внеску вже працевлаштовано 17 безробітних до роботодавців, які провадять свою діяльність у сфері послуг населенню, торгівлі, громадського харчування тощо.

 

Відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості