Нарада з суб’єктами господарювання, що займаються бджільництвом (пасічниками)

На території Кропивницького району зареєстровано 1646 пасік в котрих утримується 93824 бджолосімей. Зокрема на території Олександрівської  селищної ради офіційно зареєстровано 135 пасік, в котрих утримується 7195 бджолосімей.

Враховуючи такі показники, та стрімкий розвиток галузі бджільництва,  з метою зменшення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів, Олександрівської селищною радою за участі представників Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби                                       ( Колісник С.О., Осипенко С.В.), було проведено нараду з суб’єктами господарювання, що займаються бджільництвом (пасічниками).

Розглянуто питання основних законодавчих актів в галузі бджільництва, порядок реєстрації пасік та їх облік, проведення обстежень. Та головним питанням було профілактика отруєння бджіл пестицидами.

Роз’яснено порядок дій під час виникнення випадків отруєння бджіл пестицидами.

Також селищним головою Олександром Безпечним було наголошено, що створено проект розпорядження про оновлення складу комісії щодо запобігання отруєнню бджіл.