Серпневий педагогічний форум

30 серпня 2022 року відбувся традиційний серпневий форум педагогічних працівників в режимі онлайн.  Форум об’єднав директорів ліцеїв, директорів КУП «Олександрівський ЦПРПП», КУ «Олександрівський ІРЦ», директорів позашкільних  та дошкільних закладів освіти, педагогічних працівників.

Начальник відділу  освіти Олександрівської селищної ради Сергій Тимко проаналізував діяльність освітньої галузі за минулий рік та окреслив перспективи роботи на 2022-2023 навчальний рік.

З вітальним словом до освітян звернулись Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний та  голова профспілки працівників освіти і науки Людмила Волкова.

Минулий навчальний рік розпочинався в умовах відносного миру у нашій країні, а завершився в умовах воєнного стану під завивання сирен та під обстрілами.

З перших днів повномасштабного вторгнення на захист рідної землі стали і  21 працівник галузі освіти нашої громади, з них – 8 педагогів.  Із відеозверненням до учасників форуму звернувся Юрій Михайлович Мошуренко,  вчитель Староосотської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1», голова методоб’єднання вчителів предмету «Захист України», який в даний момент захищає Україну.

В роботі форуму взяли участь:

Верболоз Тетяна Володимирівна – заступник начальника управління начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександрівського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області;

Полковниченко   Андрій  Олександрович – провідний інспектор відділу запобігання  надзвичайних ситуацій Старобільського районного управління головного  управління  державної служби надзвичайних    ситуацій України   у Луганській області;

Після офіційної частини розпочалася панельна дискусія, під час якої було обговорено актуальні питання сьогодення:

– школа – територія безпеки;

– форми роботи закладів освіти (організація дистанційного та змішаного навчання) в умовах воєнного стану;

– психолого-педагогічний супровід освітнього процесу в умовах воєнного стану;

– сучасний погляд на національно-патріотичне виховання.

На порозі Першовересень. Вітаємо усіх з початком нового навчального року. Бажаємо міцного здоров’я, впевненості у власних силах та прагнення до нових знань! Всім мирного неба, світлих подій, упевненості у завтрашньому дні та довгих мирних років.