Виставка живопису «Військовий стан» Олександра Брітцева та Неллі Кірман презентована в Олександрівці

29 серпня в комунальній установі «Олександрівський краєзнавчий музей» презентували виставку живопису українських художників Олександра Брітцева та Неллі Кірман «Військовий стан».

Виставка відкрилась у День пам’яті захисників України, тож присутні на заході вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Про художників та їх творчість говорив т.в.о. директора музею Василь Білошапка. Він вручив подяки музею за багаторічну співпрацю із установою.

Олександр Брітцев та Неллі Кірман розповіли про картини, представлені на виставці.

З відкриттям виставки митців привітали Олександрівський селищний голова Олександр Безпалий, помічник народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко (вона вручила художникам подарунки), заступник директора комунального закладу «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» з наукової роботи Ганна Осіпова.

Учасниками відкриття виставки були начальник відділу культури Олександрівської селищної ради Людмила Гунько та головний спеціаліст цього відділу Тетяна Смирна.

На виставці експонуються тринадцять робіт майстрів пензля, які вони створили у селі Бірки Олександрівської селищної ради, куди перебрались до родичів з Харкова після початку війни. Шоковані варварськими подіями, художники довго не могли малювати, але вирішили виплеснути свої емоції на полотно та картон.

Варто зазначити, що з Музею мистецтв до Олександрівки прибула ціла делегація. Окрім згаданої Ганни Осіпової на презентації побували завідувач відділом музею – картинної галереї Петра Осовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний та науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Валерія Лінчевська. Щиро вдячні колегам за їх підтримку.