Стань же окрасою цілого світу, наша свята Україно!          

        28 липня 2022 року, у День хрещення Київської Русі, в Україні вперше святкують  День Української Державності. Це свято започатковано з метою утвердження спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку Російської Федерації як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення, що в свою чергу відповідатиме високим суспільним очікуванням та запиту на справедливість.

       Понад 1000 років державотворчому досвіду українців, нашій культурі та самобутності. Сьогодні у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, ми можемо побачити приклади таких же характерів, як і сотні років тому. 

         До Дня Української Державності в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради 26 липня 2022року за підтримки народного депутата України Олеся Довгого (Олесь Довгий) проведено годину історичної правди «Тисячолітня історія українського державотворення».  Бібліотекарі розповіли про історію державно-правового розвитку України, періоди її становлення та розвитку. Акцентували увагу присутніх на тисячолітній історії культури та традицій українського народу.

      Про маловідомі факти з історії козацької Січі глядачі дізналися з відеоролика  «Скарби нації».

     Тимчасово виконуючий обов’язки директора Олександрівського краєзнавчого музею Василь Вікторович Білошапка розповів учасникам заходу про події часів української революції 1917-1922 рр. на Олександрівщині.

       Неймовірно пронизливо декламувала свої вірші Надія Миколаївна Поцелуйко. Її віршовані рядки є уособленням гідності та незламності українського духу. Вірші «Лани зернові», «Звістка від сина» та «Народ України» глибоко вразили присутніх, адже більшість з них, тимчасово переїхали на Олександрівщину через бойові дії у їх рідних містах.

     Наймолодші учасники заходу розфарбовували малюночки, вирізали та створювали патріотичні листівки.

       Під час заходу експонувалась книжкова виставка «Українська нація: шлях до самовизначення». Література, представлена на виставці, висвітлює історію України в боротьбі за державність.

    Також на заході були присутні начальник відділу культури та туризму Олександрівської селищної ради Людмила Гунько та помічник-консультант народного депутата України Катерина Бондаренко. Катерина Григорівна привітала всіх з наступаючим святом, побажала здоров’я, миру та перемоги нашій державі.

      За підтримки народного депутата Олеся Довгого для гостей було організовано солодкий стіл. Присутні щиро подякували Олесю Довгому та його помічниці Катерині Бондаренко за увагу до них.

      Берегти єдність зараз, працювати на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо. Ми були, є, і будемо!