Відсвяткували День Української Державності

День Української Державності 28 липня відзначають в 2022 році вперше, а указ про введення цього свята був підписаний президентом рік тому. Дата для вшанування зародження держави була обрана не випадково – вона збігається з Днем Хрещення Русі-України.

Сьогодні, 28 липня  в Олександрівській громаді відбувся захід, приурочений до Дня Державності України. Зі  словами привітань до жителів громади та гостей  звернувся селищний голова Олександр Безпечний. Він наголосив, що берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання , яке ми всі обов’язково виконаємо, об’єднавшись. Ми повинні відвойовувати кожен сантиметр своєї історії, розчищати наше історичне коріння. Адже ми самодостатня нація.

Олександр Безпечний відзначив Грамотою  ГО «Спілка учасників АТО і ООС та волонтерів Олександрівської громади «Нескорені» за вагомий внесок у розвиток волонтерського руху,  активну громадську позицію та з нагоди Дня Української Державності.

По закінченню урочистих заходів присутні вшанували пам’ять загиблих  хвилиною мовчання та покладанням квітів до Алеї Героїв Слави, пам’ятного знаку  до Дня Незалежності України та до пам’ятного знаку Героям АТО.