У Кропивницькому обговорили підготовку кадрів для ресторанного бізнесу!!!

Ресторанний бізнес: у Кропивницькому відбувся круглий стіл щодо підготовки професіоналів у сфері гостинності

У Кропивницькому бізнес, чиновники та фахівці служби зайнятості обговорили підготовку кадрів для сфери гостинності

 

 

Учора, 27 лютого, у Прес-клубі реформ м. Кропивницького, за ініціативи громадської організації «Клуб рестораторів Кропивницького», відбулося засідання круглого столу, під час якого обговорювалися питання розвитку сфери підготовки кадрів для ресторанного бізнесу Кіровоградщини та поліпшення взаємодії влади, бізнесу і громади у сфері професійної орієнтації молоді.

У роботі круглого столу взяли участь  ресторатори, у тому числі президент клубу Олеся Вольштейн, представники управління освіти і науки облдержадміністрації, закладів освіти, які здійснюють підготовку фахівців для сфери ресторанного бізнесу, обласного центру зайнятості та ЗМІ. Модератор засідання – Вікторія Талашкевич, громадська діячка, співзасновниця клубу рестораторів Кропивницького та бізнес-школи «WAKEUP».

Під час заходу відбулось знайомство рестораторів з представниками навчальних закладів, у яких готуються фахівці для ресторанного бізнесу. Обидві сторони обговорили проблеми, з якими стикаються як навчальні заклади, так і ресторатори, а також державні установи, при працевлаштуванні молоді, гарантуванні зайнятості населення та ін.

Представники державної служби зайнятості надали рестораторам інформацію про шляхи добору працівників для роботодавців, у тому числі із застосуванням елементів рекрутингу, які використовують особисті консультанти роботодавців, професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців, систему ваучерів для підвищення конкурентоздатності працівників, підтвердження результатів неформального навчання для кухарів, стимулювання роботодавців до створення нових робочих шляхом компенсації сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, електронні сервіси служби та іншу інформацію.

Також було обговорено питання безумовності легальності трудових відносин між рестораторами та найманими працівниками, недопущення дискримінації в сфері зайнятості.

«Подібні заходи є ефективним інструментом комунікації, адже обговорення відбулось не у форматі «сухих» звітів чиновників та звинуваченнях бізнесменами влади у складнощах реалій сучасного ринку праці. Відбулась конструктивна розмова. Сторони діалогу обговорювали проблемні питання та знаходили шляхи їх вирішення. Тож сьогодні ми маємо результат – досягнуті домовленості про спільні дії, впровадження яких розпочнеться найближчим часом», – зазначив Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості.

Наостанок фахівцями служби зайнятості була внесена пропозиція проведення ярмарку вакансій із запрошенням широкого кола шукачів роботи з числа зареєстрованих безробітних та інших громадян, які мають бажання працювати в ресторанному бізнесі.

Відеозапис проведення заходу можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/kirovograd.net/videos/189328389075304/.

 

Довідка. Громадська організація «Клуб рестораторів Кропивницького» створена у 2019 році, до її складу входять близько 30 рестораторів міста. Діяльність громадської організації спрямована на розвиток гостинності та надання найякісніших послуг містянам та гостям Кропивницького.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості